Att arbeta med självkritik i behandling

En heldags workshop med fokus på självkritk. 

Nu ger vi återigen en heldagsfördjupning kring självkritik och att jobba med självkritik i behandling. Vad är självkritik? Hur hänger det ihop med skam? Finns det olika typer av självkritik och är all självkritik dålig? Det är bara några av frågorna du kommer få svar på under workshopen. Vidare kommer vi jobba med olika övningar både för att identifiera självkritik och att få nya perspektiv på vårt självkritiska inre. Du kommer också introduceras till övningar där vi använder Compassion eller medkänsla för att jobba med vår självkritik.


För vem?

Dagen riktar sig till behandlare som är nyfikna på att lära sig mer om självkritik och hur vi kan arbeta med att förändra ohjälpsam självkritik. Dagarna har fokus på terapi och det är därför lämpligt att man har erfarenhet av terapeutiskt arbete. Ingen tidigare kunskap eller erfarenhet av CFT krävs. Dagen passar mycket bra ihop med den föregående dagen om skam. 

Innehåll

  • Vad är självkritik?
  • Forskning kring självkritik
  • Hur man kan jobba med självkritik i behandling på olika sätt
  • Att bemöta självkritik med Compassion


Teori kommer varvas med praktiska moment där deltagarna får jobba med sin egna självkritik. Även olika rollspel och video kommer visas av terapeutiska interventioner när man jobbar med självkritik.


Föreläsare


Linda Wiik & Jernett Karensen är båda leg. Psykologer och Cert. CFT terapeuter från Derby University, UK utbildade av terapins grundare Paul Gilbert.


De driver CFTinstitutet som verkar för att sprida och utveckla kunskapen om CFT genom utbildning, handledning och behandling. Jernett och Linda deltar också aktivt i nätverk kring CFT i Sverige och Internationellt.


Läs mer om föreläsarna här

Tid

22 november 2024 kl. 9-16

 

Plats

Online


Pris

1995kr exl. moms

(Paketpris Skam och självkritik 3600kr exl. moms)


Sista anmälningsdag

3 November 2024

Begränsat antal platser (Max 18)


Länk och information om kursen skickas ut efter sista anmälningsdag.


 

Tidigare deltagare säger så här:


"Mycket intressant och tankeväckande!"


"Superhjälpsamt att du så frikostigt delade med dig av kliniska tips och erfarenheter och rollspelade olika moment."


"I stort sett det mesta kommer jag att använda i mitt arbete. Har verkligen saknat en samlad bild av självkritik. Bra tempo på dagen – lugnt och behagligt!"