I media

HUR DU HITTAR CFT I MEDIA

För den som vill veta ännu mer...

LYSSNA

RADIOPROGRAM:

FILOSOFISKA RUMMET

Diskussion om skam mellan leg. psykologen Linda Wiik, filosofen Björn Petersson och författaren Elisabeth Hjorth.

RADIOPROGRAM: PISKAN

Samtal om prestationsångest, varför den finns och hur man kan hantera känslorna av ångest och perfektioism med leg. psykologen Jernett Karensen. 

PODCAST: COMPASSIONPODDEN

Korta avsnitt om olika ämnen som berör CFT, medkänsla och psykisk (o)hälsa med leg. psykolgerna Åsa Pergler och Jernett Karensen.

LÄS

Artiklar

7 TIPS TILL OFRIVILLIGT BARNLÖSA

I den här artikeln ger leg. psykologen Linda Wiik sina bästa tips för att handsaks med ofrivillig barnlöshet och de självkritiska tankarna som ofta följer.

OFRIVILLIG BARNLÖSHET - EN KÄNSLOMÄSSIG BERG- OCH DALBANA

I den här artikeln beskriver leg. psykologen Linda Wiik hur ofrivilig barnlöshet ofta kan upplevas som en känsomässigberg- och dalbana, och hur vi kan lära oss att hantera de känslorna med lite mer lätthet. 

TYSTA DIN INRE KRITIKER

I den här artikeln förklarar leg. psykologen Linda Wiik varför vi kan vara kritiska mot oss själva ibland, och hur man kan tysta sin inre kritiker genom att träna upp sin självmedkänsla. 

INTERVJUARTIKEL OM KONSTEN ATT VARA SNÄLL MOT SIG SJÄLV

I den här artikeln intervjuas leg. psykologen Linda Wiik om självmedkänsla och konsten att vara snäll mot sig själv, och hur viktig självmedkänslan kan vara för såväl privatliv och hälsa som arbetsliv. Intervjun börjar på sida 45.

MINSKA ILSKAN MED MEDKÄNSLA

I den här artikeln förklarar leg. psykologen Jernett Karensen olika sätt att hantera sin ilska med grund i principer inom CFT och genom arbete med självmedkänsla. 

LÄS

Böcker

MED HANDEN PÅ HJÄRTAT: PSYKOLOGIN MELLAN MÄNNISKA OCH HÄST

Av Anne Källgren

Faktagranskad av leg. psykolog Jernett Karensen.

Utifrån de grundläggande teorier som finns inom Compassionfokuserad terapi ger författaren dig en modell för att förstå både din egna känslomässiga värld och även hästens. 


UTAN PRESS: OM MEDKÄNSLA, PRESTATION OCH STRESS

Av Sofia Viotti

Faktagranskad av leg. psykolog Linda Wiik.

I den här boken förmedlar författaren ett annat sätt att förhålla sig till prestationer och livet i stort - hur medkänsla (compassion) kan hjälpa dig att leva mer anpassat efter hur din hjärna och din kropp fungerar.


COMPASSION: MEDKÄNSLA MED SIG SJÄLV OCH ANDRA

Av Helena Fogelberg, Petra Söderholm

Faktagranskad av leg. psykolog Linda Wiik

Det främsta budskapet i boken är att våra känslor ger oss information om det som är viktigt för oss. Det förklaras varför vi behöver medkänsla, vad som gör det så svårt och praktiska övningar visar hur vi kan utveckla medkänsla.

unsplash